Glas s planine

U maloj školi mira…

5. prosinca 2023.

Prošlo je više dana od završetka Male škole nutarnjeg mira, koje sam bila sudionik. Već od prvog dana mog povratka u stvarnost htjela sam pisati svoje dojmove, ali sam sačekala da vidim hoće li osjećaji, stavovi i uvjerenja, s kojima sam otišla iz Masne Luke, jenjavati ili će ostati kao trajni pečat i plod Vaših izuzetnih predavanja i seminara koji ste nam pružili.

Sada, kada sam već prošla neka od iskušenje i izazove svakodnevnog života, želim reći kako me u svakoj toj situaciji pratilo naučeno na seminaru, te sam od svih tih situacija stvorila jedno novo iskustvo, promatrajući iz jedne nove perspektive.

Nutarnji mir mi ostaje i dalje graditi. To zahtjeva trening, upornost, odlučnost i dosljednost, kako u vjeri tako i u prepuštanju. Lako nije, ali osjećaj i saznanje da može drugačije, da nismo osuđeni na stečene navike, pa ni na svoj karakter, daje mi osjećaj beskrajne radosti i odlučnost da primjenjujem sve što sam naučila u ovoj, do sada, najboljoj školi u mom životu. Uistinu ne pretjerujem kada to kažem, jer četiri dana u Masnoj Luci, na seminaru Male škole nutarnjeg mira, bilo je najbolje i najkorisnije iskustvo u mom dosadašnjem životu. Duhovni segmenti seminara: molitve, šutnja, Svete mise, klanjanja, čašćenja križa i posebice ispovijed, svemu su dali posebnu dimenziju i osjećaj nade, ako uistinu vjerujemo i predamo se.
Na svemu što sam doživjela na ovom iznimnom putovanju kroz svoje psiho-duhovno stanje, od srca Vam hvala. Moram reći da ste uspjeli postići ono što niti jedan psiholog niti duhovnik nisu u mom životu do sada.

Od srca se nadam da ćemo imati priliku ponovno sudjelovati na sličnim seminarima, a ja sam sigurna da ću se u Masnu Luku, luku mira, ljepote i tišine, zasigurno iznova vraćati.

Manuela Šarac

Slika: Colton Duke/Unsplash

Podijeli s prijateljima