Glas s planine

Sveti Ante u Planini

15. lipnja 2023.

I ove godine Blidinje je proslavilo svog svetog Antu misnim slavljem u 12 sati na Dugom Polju uz njegovu kapelicu i groblje. Prije svete mise, kako se to već godinama čini, upućene su Bogu molitve za blagoslov naših polja. Svetu misu i blagoslov polja predvodio je fra Josip Vlašić, kapelan Polja, a zanosnu i poticajnu propovijed održao je đakon fra Marin Mikulić. Koncelebrirali su fra Petar Krasić i fra Svetozar Kraljević. Pjevanje na misi predvodio je đakon fra Fran Ćorić. Prije mise lijep broj vjernika pristupio je sakramentu svete ispovijedi.

Bog je dao lijepo vrijeme. Nakon dugo vremena dan je prošao bez pljuskova. Na misi se okupilo oko 450 vjernika. I ove godine autobusom su došli umirovljenici iz Širokog Brijega.

Na misi su bili i đakoni Hercegovačke franjevačke provincije: fra Slaven Tomić, fra Marin Mikulić, fra Fran Ćorić, fra Ivan Crnogorac i fra Alojzije Slavko Anđelić zajedno s fra Svetozarem Kraljevićem koji im ovih dana u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci predvodi duhovne vježbe uoči svećeničkog ređenja.

Podijeli s prijateljima