Programi

Plodovi Duha Svetoga

Trajanje programa: 16.05.2024 - 19.05.2024

Isus je govorio da se svako stablo prepoznaje po svojim plodovima. Tako je i s nama ljudima: prepoznajemo se po plodovima. Kada se čovjek prepusti djelovanju Duha Svetoga, njegov život rađa plodove Duha Svetoga. Suprotno od tih plodova su plodovi tijela. Sveti Pavao u Poslanici Galaćanima razvio je teologiju tih plodova.

U danima ovog seminara koji će se dogoditi uz svetkovinu Duhova molit ćemo trodnevnicu Duhu Svetomu i razmatrati o plodovima koje svojom milošću Duh Sveti rađa u nama, a mi smo pozvani za te iste plodove opredijeliti se i čuvati ih.

Program će se sastojati od kateheza, razgovora u manjim grupama i osobnog rada. Dakako, u središtu naše duhovne obnove bit će molitveni trenuci, a u srcu naše molitve je svakodnevna sveta misa. Imat ćemo i klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, molitvu pred križem kao i svakodnevnu Gospinu krunicu. Jednu večer imat ćemo cjelonoćno klanjanje gdje će se sudionici u manjim grupama tijekom cijele noći izmjenjivati u bdijenju pred Presvetim po sat vremena.

Program započinje svetom misom u četvrtak u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.

Voditelj: fra Josip Vlašić, OFM

Participacija: 230 KM

Prijave na ovaj seminar su isključivo preko online obrasca koji se nalazi OVDJE.

___

Fotografija: Mateus Campos Felipe/Unsplash

Podijeli s prijateljima