Programi

“Duh tada odvede Isusa u pustinju…” (Mt 4,1)

Trajanje programa: 22.02.2024 - 25.02.2024

Kada evanđelist Matej opisuje Isusov odlazak u pustinju, čini to ovim riječima: “Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša. I propostivši četrdeset dana i četrdeset noći, napokon ogladnje. Tada mu pristupi napasnik i reče: “Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom.” A on odgovori: “Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.” (Mt 4,1-4) Znamo da nakon tog slijede i druge dvije napasti.

U ovom seminaru i mi želimo poći s Isusom u vlastitu pustinju. U njoj ćemo se suočiti sa svojim napastima i kušnjama. Učit ćemo kako to činiti na dobar način.

Franjevačka kuća molitve u Masnoj Luci nalazi se u svojevrsnoj pustinji. Na 1204 metra nadmorske visine i u zimskim danima posjetiteljima pruža nezaboravne prirodne doživljaje, a duhovni sadržaj koji se sastoji od svakodnevne euharistije, predavanja, osobnih razmatranja, osobne i zajedničke molitve nudi dobar okvir za nutarnja putovanja.

Ovaj korizmeni seminar traje četiri dana. Početak je u četvrtak, 22. veljače, a završava u nedjelju, 25. veljače. Nije moguće parcijalno sudjelovanje.

Voditelj programa: fra Stanko Mabić, OFM.

Kotizacija iznosi 230 KM. Doprinosom su pokriveni svi troškovi seminara na bazi punog pansiona.

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavni obrazac koji se nalazi na ovom linku: https://forms.gle/FobyELrrs14dsC9S7

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Podijeli s prijateljima